افزایش تولید داخلی و اشتغال با توسعه کشت دانه‌های روغنی؛

تسهیلات بسیج سازندگی کسب و کارم را تثبیت کرد

خاکپور یکی از جوانان بسیجی ساوجی است که در کارگاه روغن‌گیری خود توانسته برای 8 نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی استان مرکزی؛ توسعه کشت دانه‌های روغنی و صنایع تبدیلی یکی از مصادیق پویایی اقتصاد مقاومتی است، چراکه در این شغل، فعالیت و رونق اقتصادی، ابتکار، هنر، درآمدزایی، اعتمادزایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها نمود دارد.

کاشت گیاهان دارویی و دانه‌های روغنی از جمله راه‌های نوین کسب و کار و ایجاد اشتغال است که به دلیل نیاز به حجم پایین سرمایه‌گذاری و سودآوری مطلوب طی سال‌های اخیر بسیار مورد توجه و استقبال قرار گرفته است.

رضا خاکپور یکی از کارآفرینان ساوجی و فعالان اقتصاد مقاومتی در عرصه کشت دانه‌های روغنی و گیاهان دارویی است. وی دارای مدرک کارشناسی برق و قدرت فعال است که در یک روستایی(باغ شیخ) در 10 کیلومتری ساوه به افزایش تولید داخلی دانه‌های روغنی مشغول است.

این جوان دهه هفتادی به فراوری گیاهان دارویی و دانه‌های گیاهان روغنی مشغول بوده و توانسته ضمن ایجاد اشتغال برای حدود 8 نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم حجم قابل قبولی از نیاز بازار داخلی را تامین کند.

وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی در ساوه گفت: سال 97، 98 برای طراحی سایت روغن‌های گیاهی یک شرکت روغن‌گیری دعوت به همکاری شدم و آنجا بود که ایده فعالیت در عرصه گیاهان دارویی و دانه‌های روغنی به ذهنم رسید.

وی ادامه داد: کشت گیاهان دارویی باتوجه به ظرفیت‌های موجود در کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است ولی متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است، به واسطه علاقه‌ای که در این زمینه در من ایجاد شد وارد این عرصه شدم و قریب به سه سال برای مطالعه و تحقیق وقت صرف کردم.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه تا پیش از سال 1400 به شکل خرده فروشی تولیداتش را به فروش می رسانده، گفت: از سال 1400  تصمیم گرفتم به صورت جدی وارد بازار رقابت بشوم د نهایت تولیداتم(دمنوش‌های گیاهی، انواع روغن‌های گیاهی) را به صورت عمده‌ به بازار عرضه کردم.

خاکپور با اشاره به میزان سرمایه اولیه برای شروع کار تصریح کرد: برای ورود به این عرصه حدود 5 میلیون تومان سرمایه نیاز است و با یک دستگاه پرس حرارتی و یک آسیاب کوچک خانگی و یک مقدار پت و مواد اولیه می‌توان کار را شروع کرد. برای گسترش کار قطع یقین سرمایه بیشتری حدود 200 میلیون تومان نیاز است که می‌شود با همان خرده‌فروشی این مبلغ را هم تامین کرد.

خاکپور با اشاره به حمایت‌هایی که از سوی دستگاه‌ها داشته است، گفت: بسیج سازندگی تسهیلاتی را در اختیارم قرار داد که به تثبیت کسب و کارم کمک کرد و جهاد کشاورزی نیز مجوز لازم برای فعالیت را صادر کردند.

این فعال اقتصادی به مشکلات پیش روی اشاره و اظهار کرد: عدم حمایت بانک‌ها از تولیدکنندگان بزرگترین چالش پیش روی کسانی است که بخواهند وارد فعالیت اقتصادی بشوند؛ بعد از آن مشکلی که ما با آن مواجه هستیم ارسال محصول به شهرستان‌هاست که چون فروش را از طریق سایت انجام می‌دهیم سفارشات از شهرستان‌های مختلف داریم و اداره پست محصولات مایع را نمی‌پذیردد که ناچار از روش‌های دیگری برای ارسال استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات بزرگی که در حوزه روغن‌های گیاهی برای ارسال محصولات و رساندن به دست مشتری وجود دارد عدم ثبت بارکدپستی در اپلیکیشن‌های داخلی کسب و کار است.

خاکپور به ارزآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و گفت: اگر از این عرصه حمایت شد ارزآوری خوبی برای کشور دارد و تلاش دارم در هدف بعدی خود ضعفی را که در حوزه خام فروشی این محصولات داریم برطرف کنم تا سودآوری بیشتری داشته باشم.

این فعال اقتصای به آموزش‌های ارائه شده به متقاضیان و علاقه‌مندان اشاره کرد و گفت: با همکاری دانشگاه آزاد یک دوره برگزار شد و به چندین نفر آموزش داده شد.

وی خاطرنشان کرد: بزرگترین هدفی که دارم تاسیس شرکت در یکی از شهرک‌های صنعتی شهرستان است تا ضمن گسترش تولید و سودآوری فرصت اشتغال را برای عده بیشتری ایجاد کنم.