از کمیجان تا چین
![](/sites/default/files/styles/1000x580/public/image/news/1400-09-25/Saffron_GettyImages-689036799%20%28Medium%29.jpeg?itok=QwuXJPNs)
«اقتصاد مقاومتی» واژهای است که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی وارد ادبیات اقتصادی کشور شده است، و بارها در سخنرانیهای مختلف و نامگذاریهای شعار سال توجه به سیاستهای اقتصادی مقاومتی را در جامعه مطرح کردهاند.
درواقع اقتصاد مقاومتی همان اقتصادی است که یک کشور را در اوج تحریمها و فشارها بتواند به اوج شکوفایی و رشد خود برساند.
مقام معظم رهبری در ابتدای هرسال شعاری را معین میکنند که نشاندهنده راهبرد اصلی آن سال است. اگر شعارهای چند سال اخیر را به یاد بیاوریم همگی حکایت از توصیه ایشان به تقویت اقتصاد کشور دارد.
اکرم آرزومند بانوی فعالی است که در لبیک به ندای رهبر انقلاب، چند سالی کار خود را در شهرستان کمیجان با پرورش زعفران و گلگاوزبان شروع کرده و توانسته افراد زیادی را تحت آموزش قرار دهد به صورتی که توانسته گامی در جهت تولید محصول ایرانی برداشته و هم اینکه منبع درآمدی برای خود و دیگران ایجاد کرده است.
این بانوی موفق با بیان اینکه کار خود را از سال ۱۳۸۰ با کاشت زعفران در زمینی به مساحت ۵۰ مترمربع شروع کرده است، گفت: کار خود را در این زمین به صورت آزمایشی آغاز کردم و توانستم طی چند سال محصول نهایی را با برند «زعفران اسفندان» به بازار عرضه کنم. همین باعث شد تا رفته رفته کارم را گسترش دهم تا جایی که امروزه در زمینی به مساحت یک هکتار به کشت زعفران مشغولم.
وی که در زمینه کشت و پرورش گیاهان دارویی نیز فعالیت دارد با اشاره به فعالیت 6 ساله خود در این حوزه، افزود: کشت و کار گل گاو زبان را از حدود سال ۱۳۹۳ شروع کردم و خوشبختانه امسال توانستم با افزایشی قابل توجه تعداد بوته ها را از ۱۲۰ بوته به ۳۰۰ بوته برسانم. همچنین با تولید نشاء این گیاه در گلخانه و توزیع آن در شهرستان کمیجان و روستاهای اطراف، توانستم منبع درآمد دیگری نیز از این حوزه داشته باشم.
آرزومند اضافه کرد: افزایش استقبال مردم از گیاه گل گاو زبان که به علت خواص دارویی بسیار آن است، باعث شد تا از سال گذشته کشت این محصول رونق بیشتری پیدا کند و صنایع تبدیلی آن از دمنوش گرفته تا شربت و مربا گسترش یابد. به همین دلیل در این مدت به بیش از ۴۰ نفر که علاقمند به فعالیت در این حوزه بودند آموزش های لازم جهت کاشت، برداشت و فرآوری محصول را داده ام که امسال کشت این گیاه دارویی را شروع کردند.
اشتغال زایی برای ۵۰ نفر با آموزش کشت زعفران و گل گاو زبان
این بانوی فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی؛ مجموع افرادی را که برای کشت زعفران و گل گاو زبان آموزش داده، بسیار زیاد دانست و تصریح کرد: تعداد افرادی را که در این دو حوزه آموزش داده ام زیاد است ولی افرادی که توانستند پس از آموختن کار، شروع به فعالیت کنند و برای خود درآمدزایی داشته باشند حدود ۵۰ نفر هستند که اکثرا جهت تامین نیاز مالی خانواده خود و در زمین هایی با مساحت ۱۰-۲۰ متر کار خود را آغاز کرده اند و توانستند درآمد قابل قبولی داشته باشند.
وی با بیان اینکه افراد آموزش دیده بیشتر از افراد بی سرپرست، زنان سرپرست خانوار و افراد با درآمد کم هستند، افزود: آموزش مدل های کسب و کار را در دستور کار دارم تا این افراد با شیوه های بازاریابی و مشتری مداری هم آشنا شوند و بازار فروش محصولاتشان را خودشان پیدا کنند و بتوانند روی پای خود بایستند.
4ماه زمان برای رسیدن به سود
آرزومند با بیان اینکه مدت زمان کاشت تا برداشت گل گاو زبان حدود ۴ ماه طول می کشد، افزود: اردیبهشت تا مرداد اوج کار پرورش دهندگان گل گاو زبان است. در مورد میزان درآمد حاصل از برداشت این محصول، در صورت کشت به صورت نشاءکاری، می توان از زمینی به مساحت ۱۰۰متر مربع، در یک بار برداشت سود قابل توجه ای حاصل کرد.
برداشت ۳ تا ۶ کیلوگرمی زعفران در هر هکتار
خانم اکرم آرزومند میزان برداشت زعفران از هر هکتار زمین را ۳ تا ۶ کیلوگرم دانست و تصریح کرد: البته در صورتی که روش کشت به صورت فشرده باشد، این میزان برداشت حاصل می شود.
وی با بیان اینکه میزان درآمد حاصل از کار تولید بیشتر از کار اداری است، گفت: در حال حاضر کار اداری هم دارم ولی پس از وارد شدن به کار تولید متوجه شدم درآمد این کار خیلی بیشتر از کارهای پشت میز نشینی است، بعلاوه اینکه محدودیت های کار اداری در ابعاد مختلف در کار تولیدی وجود ندارد و شما برای خودتان و هر زمان بخواهید می توانید کار کنید. در واقع می توان گفت مدیریت کار با خودتان است و مجبور به پیروی از دستورات فرد یا ارگان دیگری نیستید.
استفاده از کمک بسیج سازندگی و وام توسعه روستایی برای آغاز کار
ایشان با اشاره به استفاده از تسهیلات مختلف برای شروع به کار خود، گفت: در ابتدای کار مبلغ ۱۵ میلیون تومان از بسیج سازندگی تسهیلات دریافت کردم
وتوانستم کار ایده خود را در زمینه تولید اجرایی نموده و پس از آن از وام طرح توسعه روستایی نیز به منظور توسعه کار خود استفاده کردم.
صادرات زعفران به چین
آرزومند با اشاره به صادرات زعفران تولیدی به چین، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳ کیلوگرم از محصول خود را به چین صادر کردم و ما بقی آن را در داخل کشور و شهرهای قم و دزفول به فروش رساندم و قصد دارم همچنان در این راستا کارم را گسترش دهم و با استفاده از ظرفیت موجود فضای مجازی نسبت به بازاریابی و ارسال محصولات خود به اقصی نقاط کشور اقدام نموده و با سایر تولیدکنندگان زعفران رقابت داشته باشم.